Skip to content

NBA Fantasy League – ‘Ανοιγμα Συμμετοχών

Αύγουστος 19, 2010

Για πρώτη φορά φέτος, δημιουργήσαμε ένα Fantasy NBA πρωτάθλημα ανοιχτό για το κοινό του blog.

Είκοσι (20) ομάδες στο σύνολο θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό με απώτερο σκοπό την κατάκτηση της κούπας το Μάρτιο του 2011 και την αιώνια δόξα που τη συνοδεύει.

Έξι ομάδες ήδη είναι κατειλημμένες από το επιτελείο του Buzzer Beater. Δεκατέσσερις  (14) ακόμα θέσεις είναι ανοιχτές για όσους θελήσουν να συμμετάσχουν. (Σε περίπτωση που υπάρξει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, θα ανοίξουμε και 2η κατηγορία).

Η λίγκα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κατάσταση προετοιμασίας και μπορείτε να τη δείτε στο παρακάτω link:

Η Λίγκα του Δέους (ναι αυτό είναι το όνομα)

Όσοι δε γνωρίζετε από Fantasy, μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά πληροφορίες στο παραπάνω site του ESPN. Τα βασικά είναι τα παρακάτω:

Η Αρχή είναι το ήμισυ του παντός  – DRAFT

Το παιχνίδι αρχίζει λίγες μέρες πριν την έναρξη της επίσημης σεζόν του ΝΒΑ, με το σημαντικότατο DRAFT.

Θα μαζευτούμε και οι 20 managers online (σε ώρα και μέρα που θα οριστεί εβδομάδες πριν) και θα ντραφτάρουμε παίχτες του ΝΒΑ, από τον LeBron μέχρι τον Κουφό. Ο κάθε παίχτης είναι μοναδικός και θα ανήκει σε μία ομάδα.

Η σειρά που θα επιλέγει κάθε ομάδα είναι τυχαία, και θα προκύψει μία ώρα πριν το draft από το ESPN. Αν τύχει και πάρετε το τελευταίο pick (2o), μην ανησυχείτε, γιατί το draft γίνεται με τη μορφή «snake» όπως λέγεται. Δηλαδή, ο 2οος διαλέγει δύο φορές συνεχόμενες και μετά η σειρά πάει ανάποδα. Δηλαδή 1ος-20ος-20ος-1ος-1ος-20ος κοκ. Για να το πω ακόμα πιο απλά: η ομάδα με το 1ο pick θα επιλέξει 1η και μετά 40η. Ενώ η ομάδα με το 20ο pick θα διαλέξει 20ή και μετά 21η. Από την εμπειρία μου, μπορώ να πω με σιγουριά ότι το υψηλό pick δεν βοηθάει περισσότερο από ένα χαμηλό.

Όποιος λείψει στο draft, το ESPN θα διαλέξει αυτόματα παίχτες και το πιθανότερο είναι να μην είναι και οι καλύτεροι. Παρ’όλα αυτά μπορείτε να φτιάξετε μία δική σας λίστα ιεραρχημένη και να σας επιλέξει παίχτες με βάση αυτή. Όπως και να το κάνουμε όμως, η αγωνία του live draft είναι κάτι συγκλονιστικό και δε θα πρέπει να λείψει κανείς.

Το draft έχει 13 γύρους (13 παίχτες δηλαδή για τον καθένα) και διαρκεί συνήθως λίγο παραπάνω από μία ώρα. Για κάθε pick, ο manager έχει 90 δευτερόλεπτα στη διάθεσή του.

Το ρόστερ κάθε ομάδας έχει συγκεκριμένες θέσεις. Δηλαδη, δε μπορείτε να πάρετε 13 centers, ούτε 13 PGs. Οι θέσεις είναι οι εξής:

PG – SG – SF – PF – C – C – G – F –  2 Utils – 3 Bench

Τα  6 πρώτα τα καταλαβαίνετε πιστεύω. G και F είναι Guard και Forward και εμπεριέχουν τα PG,SG και τα SF, PF αντίστοιχα. Οι 3 Utils είναι μπαλαντέρ, οποιασδήποτε θέσης. Το ίδιο και οι 3 του bench (πάγκου).

Μετά το draft, η κάθε ομάδα θα έχει 13 παίχτες.

Πώς παίζεται

Κάθε εβδομάδα είναι μία αγωνιστική. Πχ. η Team 1 vs Team 2, Team 3 vs Team 4 κοκ.

Οι ομάδες αυτές ανταγωνίζονται σε 13 στατιστικές κατηγορίες:

Points, Field Goals Made, FG%, Free Throws Attempted, FT%, 3 Points Made, Def. Rebs, Off. Rebs, Assists, Steals, Blocks, Turnovers, Assists/Turnovers

Ανάλογα τι κάνουν οι παίχτες σας σε αυτές τις κατηγορίες στο πραγματικό ΝΒΑ, κερδίζετε ή χάνετε. Δηλαδή, αν στο τέλος της εβδομάδας οι παίχτες της Team 1 έχουν συγκεντρώσει 100 assists και η Team 2, 85 assists, η Team 1 κερδίζει την κατηγορία Assists. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες κατηγορίες. Έτσι κάθε εβδομάδα για κάθε ματς έχουμε ένα σκορ, πχ. 7-6, 12-1, 8-5 κτλ.

Από τους 13 παίχτες, μετράνε τα στατιστικά που προσφέρουν οι 10 βασικοί. Οι 3 παγκίτες δεν συνεισφέρουν.

Το σκορ είναι και η βαθμολογία. Δηλαδή αν μία ομάδα κερδίσει 12-1 την 1η αγωνιστική και χάσει 6-7 την 2η, η βαθμολογία της θα είναι το άθροισμα: 18-8.

Η αγωνιστική διαρκεί από Δεύτερα ως Κυριακή (Δεύτερα ξημερώματα).

Κάθε αλλαγή που κάνετε (πάγκο-βασικούς), ισχύει από την επόμενη αγωνιστική (δηλαδή από την ερχόμενη Δεύτερα).

Οι 8 ομάδες με το καλύτερο ρεκόρ θα προκριθούν στα playoff, όπου ο κάθε γύρος θα είναι knock out και θα διαρκεί επίσης μία εβδομάδα.

Αλλαγές στο ρόστερ

Στο παιχνίδι αυτό, μπορείτε να κάνετε προτάσεις για ανταλλαγή παιχτών σε άλλους managers. Οι διαπραγματεύσεις είναι δικό σας θέμα και για αυτό χρειάζεται γνώση του ΝΒΑ, για να ξέρετε σε τι κατάσταση είναι ο κάθε παίχτης. Κάποιος για παράδειγμα μπορεί να σας προσφέρει κάποιον τραυματία παίχτη για κάποιον χειρότερο αλλά υγιή. Αν κάποια ανταλλαγή είναι πολύ ανισόρροπη, τότε θα επέμβει ο κομισάριος και θα ακυρωθεί.

Μπορείτε επίσης να αφήσετε παίχτη (drop) και να πάρετε άλλον από τους ελεύθερους (Free Agents). Αυτός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να βελτιώσετε αισθητά την ομάδα, αλλά χρειάζεται πολύ στενή παρακολούθηση του ΝΒΑ για να γίνει η σωστή κίνηση ματ. Όταν για παράδειγμα τραυματίζεται κάποιος βασικός, «τρέχουμε» για να πάρουμε τον αναπληρωματικό του (αν είναι ελεύθερος).

Προϋποθέσεις

Σημαντικότερο όλων είναι να διασκεδάσουμε, να γελάσουμε και να έχουμε ένα επιπλέδον κίνητρο όταν παρακολουθούμε ΝΒΑ! Όποιος έχει σκοπό να μαλώσει και να διαμαρτυρηθεί, ας έρθει κι αυτός να τον κοροϊδέψουμε 😛

– Βασικότερο όλων είναι η δέσμευση. Το πρωτάθλημα όπως καταλαβαίνετε διαρκεί μέχρι τέλος της σεζόν του NBA (Απρίλιο). Για αυτό όποιος αποφασίσει να συμμετάσχει στη Λίγκα του Δέους, θα είναι δεσμευμένος μέχρι τον Απρίλιο του 2011. Αν δεν είστε έτοιμος για αυτό και κάποια στιγμή το παρατήσετε, θα δημιουργήσετε πρόβλημα στους συναδέρφους σας που θα έχουν μία νεκρή ομάδα στη λίγκα. Μην αγχώνεστε όμως, το μόνο που χρειάζεται είναι λίγα λεπτά την ημέρα κι όχι κάθε μέρα (εκτός αν έχετε υψηλές φιλοδοξίες…).

– Καλό είναι να έχετε βαθιά γνώση των παιχτών του ΝΒΑ γιατί μετά τους πρώτους 3-4 γύρους του draft που θα εξαφανιστούν τα «ονόματα» και οι all-stars, θα επιλέγουμε δευτεράτζες κι ανύπαρκτους. Αν κάποιος δε τους ξέρει και δεν έχει διάθεση να τους μάθει, θα πνιγεί στον ωκεανό. Αν δεν είστε τέτοιοι γνώστες, θα τα βγάλετε πέρα, αρκεί να παρακολουθείτε τα box scores και ψάχνετε τα στατιστικά όταν για παράδειγμα κάποιος σας προτείνει ανταλλαγή.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή κάνοντας σχόλιο σε αυτό το post και στέλνοντας  το email σας στο NBAgreece@yahoo.gr, για να σταλεί το invitation για τη λίγκα. Λήξη συμμετοχών θα υπάρξει αν/όταν κλείσουν και οι 20 ομάδες. Για οποιαδήποτε απορία έχετε, όσο απλή κι αν είναι, επικοινωνήστε στο email ή ρωτήστε εδώ με σχόλιο.


Advertisements
7 Σχόλια leave one →
 1. Αύγουστος 19, 2010 11:27

  Γεια σου General,

  Υπολογισε με για το fantasy, μπορει να εγκατελειψα τα post αλλα το fantasy ποτε. Η αληθεια ειναι οτι δεν εχω συνηθησει να σκεφτομαι για fantasy απο Αυγουστο μηνα … μηπως εχει προκριματικα ? 🙂 … Θα μελετησω τα settings του league και θα αρχισω »πρπονησεις» με την επιστροφη απο τις διακοπες.

 2. DEMOSTHENES permalink
  Αύγουστος 19, 2010 15:05

  γεια σου αγαπητε gemeral θα ηθελα να λαβω μερος σε το ενδιαφερον fantasy game και εγω

 3. Αύγουστος 19, 2010 15:13

  Κάτι που ξέχασα να γράψω στο post (και το διόρθωσα μόλις): Στείλτε μου το email σας στο nbagreece@yahoo.gr για να σας στείλω πρόσκληση για το πρωτάθλημα.

 4. Triple H permalink
  Αύγουστος 19, 2010 15:28

  Γεια χαρα…

  Μπραβο για το σαιτ…Θα ηθελα να δηλωσω συμμετοχη στο παιχνιδι…

 5. Αύγουστος 19, 2010 18:48

  Δεν νοείται fantasy league και να λείπω! Παρακαλώ πολύ, μια πρόσκληση και σε εμένα, αγαπητέ General.

  Είδα πρόσφατα και το Sonicsgate (http://www.youtube.com/watch?v=s9Dp20ydm1E) και μόνο που δεν έβαλα τα κλάμματα. Bring our Sonics back to Seattle!!!!!!!

  • Chris permalink
   Αύγουστος 21, 2010 15:22

   Παίδες γεια! Υπάρχει κάποιο έπαθλο για το νικητή or is it just for fun?

 6. Αύγουστος 21, 2010 16:12

  Εκτός από τη δόξα δεν υπάρχει έπαθλο. Εκτός αν κάποια στιγμή αποφασίσουμε να βάλουμε όλοι κάποιο ποσό και ο νικητής να το κερδίσει.

  Επίσης θα παρακαλούσα να συνεχίσουμε τα σχόλια στο tab «Η Λίγκα του Δέους».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: