Μετάβαση στο περιεχόμενο

Deus-Amadeus Fantasy Leagues

Deus-Amadeus Fantasy Leagues 2012-2013

Άνοιξαν και φέτος οι Deus και Amadeus Leagues! Για τα εγγεγραμμένα μέλη του Fantasy, περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν ήδη στην κεντρική σελίδα κάθε πρωταθλήματος:

Deus League

Amadeus League

Παρακαλούνται ΟΛΟΙ οι περσινοί συμμετέχοντες και των δύο πρωταθλημάτων να δηλώσουν «παρών» και το όνομα της ομάδας τους για να επιβεβαιώσουν την παρουσία τους και φέτος, έτσι ώστε να μην έχουμε ομάδες φαντάσματα. Η διορία πριν τη διαγραφή θα είναι το τέλος Σεπτεμβρίου.  Σας έχει ήδη σταλεί σχετικό email από το ESPN στη διεύθυνση που είχε δηλώσει ο καθένας πέρυσι. Επισκεφθείτε τη σελίδα της Λίγκας για να ψηφίσετε για διάφορα καίρια οργανωτικά ζητήματα και φυσικά για την ημέρα και ώρα του Draft! Για τους τρόπους επικοινωνίας δείτε παρακάτω.

Ακόμα δε γνωρίζουμε αν θα υπάρξουν κενές θέσεις, αλλά όσοι θέλετε να λάβετε μέρος φέτος για πρώτη φορά στην Amadeus League (Β’ Κατηγορία) μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή από τώρα, ΑΦΟΥ διαβάσετε τους κανόνες στη συνέχεια του κειμένου και είστε πεπεισμένοι πως αντέχετε μέχρι το τέλος της σεζόν! Ενημέρωση για άδειες θέσεις, θα υπάρξει το αργότερο στις αρχές του Οκτώβρη.

Για δήλωση συμμετοχής στείλτε email στο NBAgreece@yahoo.gr.

Για οποιαδήποτε άλλη ερώτηση ή απορία χωρίς φόβο και πάθος, επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

– Στο κέντρο μηνυμάτων της Λίγκας που σας ενδιαφέρει.

– Εδώ με σχόλιο.

– Στο Facebook.

– Στο Twitter @BuzzerBeater_GR.

———–

 

ΚΑΝΟΝΕΣ

Όσοι δε γνωρίζετε από Fantasy, μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά πληροφορίες στο παραπάνω site του ESPN. Τα βασικά είναι τα παρακάτω:

Η Αρχή είναι το ήμισυ του παντός  – DRAFT

Το παιχνίδι αρχίζει λίγες μέρες πριν την έναρξη της επίσημης σεζόν του ΝΒΑ, με το σημαντικότατο DRAFT.

Θα μαζευτούμε και οι 20 managers online (σε ώρα και μέρα που θα οριστεί εβδομάδες πριν) και θα ντραφτάρουμε παίχτες του ΝΒΑ, από τον LeBron μέχρι τον Κουφό. Ο κάθε παίχτης είναι μοναδικός και θα ανήκει σε μία ομάδα.

Η σειρά που θα επιλέγει κάθε ομάδα είναι τυχαία, και θα προκύψει μία ώρα πριν το draft από το ESPN. Αν τύχει και πάρετε το τελευταίο pick (2o), μην ανησυχείτε, γιατί το draft γίνεται με τη μορφή «snake» όπως λέγεται. Δηλαδή, ο 2οος διαλέγει δύο φορές συνεχόμενες και μετά η σειρά πάει ανάποδα. Δηλαδή 1ος-20ος-20ος-1ος-1ος-20ος κοκ. Για να το πω ακόμα πιο απλά: η ομάδα με το 1ο pick θα επιλέξει 1η και μετά 40η. Ενώ η ομάδα με το 20ο pick θα διαλέξει 20ή και μετά 21η. Από την εμπειρία μου, μπορώ να πω με σιγουριά ότι το υψηλό pick δεν βοηθάει περισσότερο από ένα χαμηλό.

Όποιος λείψει στο draft, το ESPN θα διαλέξει αυτόματα παίχτες και το πιθανότερο είναι να μην είναι και οι καλύτεροι. Παρ’όλα αυτά μπορείτε να φτιάξετε μία δική σας λίστα ιεραρχημένη και να σας επιλέξει παίχτες με βάση αυτή. Όπως και να το κάνουμε όμως, η αγωνία του live draft είναι κάτι συγκλονιστικό και δε θα πρέπει να λείψει κανείς.

Το draft έχει 13 γύρους (13 παίχτες δηλαδή για τον καθένα) και διαρκεί συνήθως λίγο παραπάνω από μία ώρα. Για κάθε pick, ο manager έχει 90 δευτερόλεπτα στη διάθεσή του.

Το ρόστερ κάθε ομάδας έχει συγκεκριμένες θέσεις. Δηλαδη, δε μπορείτε να πάρετε 13 centers, ούτε 13 PGs. Οι θέσεις είναι οι εξής:

PG – SG – SF – PF – C – C – G – F –  2 Utils – 3 Bench

Τα  6 πρώτα τα καταλαβαίνετε πιστεύω. G και F είναι Guard και Forward και εμπεριέχουν τα PG,SG και τα SF, PF αντίστοιχα. Οι 2 Utils είναι μπαλαντέρ, οποιασδήποτε θέσης. Το ίδιο και οι 3 του bench (πάγκου). Οι PG και SG συγκαταλέγονται και στους G, και αντίστοιχα οι SF και οι PF, θεωρούνται και F. Αρκετοί παίχτες παίζουν παραπάνω από 2 θέσεις, κάτι που είναι πολύ χρήσιμο. Μπορείτε να δείτε τις θέσεις που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε παίχτης στο tab Players στη σελίδα της κάθε Λίγκας.

Μετά το draft, η κάθε ομάδα θα έχει 13 παίχτες.

Ένας απλός οδηγός για το παράθυρο του draft για τους rookies. Ο καλύτερος τρόπος εκμάθησης είναι να δοκιμάσετε από μόνοι σας πολλά mock drafts στην αντίστοιχη σελίδα του ESPN.

Πώς παίζεται

Κάθε εβδομάδα είναι μία αγωνιστική. Πχ. η Team 1 vs Team 2, Team 3 vs Team 4 κοκ.

Οι ομάδες αυτές ανταγωνίζονται σε 13 στατιστικές κατηγορίες:

Points, Field Goals Made, FG%, Free Throws Attempted, FT%, 3 Points Made, Def. Rebs, Off. Rebs, Assists, Steals, Blocks, Turnovers, Assists/Turnovers

Ανάλογα τι κάνουν οι παίχτες σας σε αυτές τις κατηγορίες στο πραγματικό ΝΒΑ, κερδίζετε ή χάνετε. Δηλαδή, αν στο τέλος της εβδομάδας οι παίχτες της Team 1 έχουν συγκεντρώσει 100 assists και η Team 2, 85 assists, η Team 1 κερδίζει την κατηγορία Assists. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες κατηγορίες. Έτσι κάθε εβδομάδα για κάθε ματς έχουμε ένα σκορ, πχ. 7-6, 12-1, 8-5 κτλ.

Από τους 13 παίχτες, μετράνε τα στατιστικά που προσφέρουν οι 10 βασικοί. Οι 3 παγκίτες δεν συνεισφέρουν.

Το σκορ είναι και η βαθμολογία. Δηλαδή αν μία ομάδα κερδίσει 12-1 την 1η αγωνιστική και χάσει 6-7 την 2η, η βαθμολογία της θα είναι το άθροισμα: 18-8.

Η αγωνιστική διαρκεί από Δεύτερα ως Κυριακή (Δεύτερα ξημερώματα).

Κάθε αλλαγή που κάνετε (πάγκο-βασικούς), ισχύει από την επόμενη αγωνιστική (δηλαδή από την ερχόμενη Δεύτερα).

Οι 8 ομάδες με το καλύτερο ρεκόρ θα προκριθούν στα playoff, όπου ο κάθε γύρος θα είναι knock out και θα διαρκεί επίσης μία εβδομάδα.

Αλλαγές στο ρόστερ

Στο παιχνίδι αυτό, μπορείτε να κάνετε προτάσεις για ανταλλαγή παιχτών σε άλλους managers. Οι διαπραγματεύσεις είναι δικό σας θέμα και για αυτό χρειάζεται γνώση του ΝΒΑ, για να ξέρετε σε τι κατάσταση είναι ο κάθε παίχτης. Κάποιος για παράδειγμα μπορεί να σας προσφέρει κάποιον τραυματία παίχτη για κάποιον χειρότερο αλλά υγιή. Αν κάποια ανταλλαγή είναι πολύ ανισόρροπη, τότε θα επέμβει ο κομισάριος και θα ακυρωθεί.

Μπορείτε επίσης να αφήσετε παίχτη (drop) και να πάρετε άλλον από τους ελεύθερους (Free Agents). Αυτός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να βελτιώσετε αισθητά την ομάδα, αλλά χρειάζεται πολύ στενή παρακολούθηση του ΝΒΑ για να γίνει η σωστή κίνηση ματ. Όταν για παράδειγμα τραυματίζεται κάποιος βασικός, «τρέχουμε» για να πάρουμε τον αναπληρωματικό του (αν είναι ελεύθερος).

Προϋποθέσεις

– Παίζουμε για να διασκεδάσουμε, να γελάσουμε και να έχουμε ένα επιπλέον κίνητρο όταν παρακολουθούμε ΝΒΑ! Όποιος έχει σκοπό να μαλώσει και να διαμαρτυρηθεί, ας έρθει κι αυτός να τον κοροϊδέψουμε 😛

– Βασικότερο όλων είναι η δέσμευση. Το πρωτάθλημα όπως καταλαβαίνετε διαρκεί μέχρι τέλος της σεζόν του NBA (Απρίλιο). Για αυτό όποιος αποφασίσει να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα, θα είναι δεσμευμένος μέχρι τέλους (Απρίλιος 2012). Αν δεν είστε έτοιμος για αυτό και κάποια στιγμή το παρατήσετε, θα δημιουργήσετε πρόβλημα στους συναδέρφους σας που θα έχουν μία νεκρή ομάδα στη λίγκα. Μην αγχώνεστε όμως, το μόνο που χρειάζεται είναι λίγα λεπτά την ημέρα κι όχι κάθε μέρα (εκτός αν έχετε υψηλές φιλοδοξίες…).

– Καλό είναι να έχετε βαθιά γνώση των παιχτών του ΝΒΑ γιατί μετά τους πρώτους 3-4 γύρους του draft που θα εξαφανιστούν τα «ονόματα» και οι all-stars, θα επιλέγουμε δευτεράτζες κι ανύπαρκτους. Αν κάποιος δε τους ξέρει και δεν έχει διάθεση να τους μάθει, θα πνιγεί στον ωκεανό. Αν δεν είστε τέτοιοι γνώστες, θα τα βγάλετε πέρα, αρκεί να παρακολουθείτε τα box scores και ψάχνετε τα στατιστικά όταν για παράδειγμα κάποιος σας προτείνει ανταλλαγή.


6 Σχόλια leave one →
  1. John K. permalink
    14 Απριλίου, 2011 15:57

    Γατακια,ερχονται με φορα οι Famers στη Deus league…

  2. 15 Απριλίου, 2011 13:57

    Έσβησα όλα τα περσινά σχόλια. Καλή off-season σε όλους!

  3. Circle-3 permalink
    28 Νοεμβρίου, 2011 00:29

    Θελω να συμμετέχω,
    εκτός από το invitation που θα μου ρθει, θα πρέπει να κάνω κ κάτι επιπλέον?

    • 28 Νοεμβρίου, 2011 00:36

      Στείλε ένα email στο nbagreece@yahoo.gr για να ξέρω σε ποιο mail να σου στείλω την πρόσκληση.

      Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να διαβάσεις τους κανόνες και αν είναι δυνατόν να παίξεις ολόκληρη τη σεζόν, γιατί όποιος το παρατάει, η ομάδα του μένει σα φάντασμα στη λίγκα.

      Για ότι απορία έχεις ρωτάς είτε εδώ είτε email, ή όπως σε βολεύει (fb, twitter)

    • 28 Νοεμβρίου, 2011 00:53

      Πρόσκληση Εστάλη.

  4. Pmam permalink
    28 Νοεμβρίου, 2011 11:44

    Οι Salonica Titans θα είναι και φέτος στη Λίγκα του Δέους! Λόγω τεχνικών προβλημάτων δεν μπορώ άμεσα να συμμετέχω σε ψηφοφορίες κλπ, αλλά το πολύ σε 2 βδομάδες θα είμαστε σε φουλ ρυθμούς!

Σχολιάστε