Μετάβαση στο περιεχόμενο

Pacific Division Preview 2010-11: Los Angeles Clippers

6 Οκτωβρίου, 2010

by MOULA

  • Depth Chart:

  • Σχόλιο:

Οι Clippers μάλλον είναι η πιο καταραμένη ομάδα στο ΝΒΑ.Όσο είναι συμπολίτες με την εμπορικότερη και αγαπημένη ομάδα της παράγκας λίγκας δεν πρόκειται να δούνε προκοπή. Σίγουρα έπιασαν το μήνυμα όταν συγκατοίκησαν την πρώτη χρονιά με τους Los Angeles Sterns (Lakers fans μ’αρέσει να σας τσιγκλάω 😛 ) στο Staples Center (1999-2000),όπου τελείωσαν με το τραγικό ρεκόρ 15-67.Από το 1984, που μετακόμισαν στο LA από το San Diego,έχουν μπει playoff μόλις 4 φορές και μόνο τη μία πέρασαν τον 1ο γύρο,και αποκλείστηκαν στο 2ο (2006).

Έτσι κανένας φιλόδοξος superstar δεν έχει λόγο να φορέσει τη φανέλα των δεύτερων του LA και να είναι στη σκιά του Kobe και του Gasol. Τρανό παράδειγμα ο γιος του Delonte West 😛 που το καλοκαίρι ψάχνοντας ομάδα,περνώντας από το LA μάλλον για να γυρίσει κανένα διαφημιστικό, σκέφτηκε “ας συναντηθώ και με τους Clippers,ίσως γίνει το meeting στο Staples Center και πετύχω τον Kobe”. Στη συνάντηση δεν πήγε καν ο owner της ομάδας και κράτησε κάπου 4 λεπτά. Πραγματικός διάλογος:

Neil Olshey (Clippers GM): Lebron do you wanna play for us?”

Lebron: Νahhhhh…

Neil Olshey: OK, peace…

Πριν 2 χρόνια κατάφεραν να φέρουν τον Baron Davis που υπέγραψε ψημένος από τον Elton Brand να παίξουν μαζί.Ο Εlton όμως,στην κατηφόρα της καριέρας του και στην ανηφόρα της κοιλιάς του,τον πούλησε και πήγε στη Philadelphia. O Baron πιστεύω έχει χάσει την κάψα για μπάσκετ, πλησιάζει να φτάσει τα κιλά του Eddy Curry και αφού βρέθηκε στο LA ασχολείται με Hollywood business. Τέλος,γιατί κάποιος παίχτης να πάει στους Clips και να μην ξέρει το όνομα του ο owner?

Πέρυσι φάνηκε λίγο φως στο τούνελ με τον Blake Griffin στο 1ο pick του draft,ο οποίος έχει potential για franchise player,αλλά με season ending injury δεν έπαιξε ούτε ένα ματς.Φέτος οι εκατοντάδες fans των Clips (παραπάνω δεν πρέπει να’ναι) περιμένουν πολλά απ’αυτόν..

  • Ο αισιόδοξος: 🙂

Αποδεικνύεται ότι για όλα τα κακά στους Clippers τα τελευταία χρόνια έφταιγε ο coach Dunleavy που σαν μπασκετικός Hitler δεν άφηνε το ελεύθερο παιχνίδι και προσπαθούσε να εφαρμόσει συστήματα παρόμοια με πυρηνική φυσική. Ο νέος φιλόδοξος προπονητής Del Negro (με καλά δείγματα στους Bulls) επαναφέρει το κίνητρο στους παίχτες και φτιάχνει μια ομάδα με άμυνα γρανίτη. Ο Reggie Evans τελειώνει τη δουλειά και με 2ο άγγιγμα στα cohonas του Kaman Κι αυτή τη φορά τον κάνει καλύτερο και από τον Dwight. O Griffin όντως είναι ο dominant PF που περιμένουμε και γίνεται all-star με 25-15. Ο Baron κάνει δίαιτα, αφήνει το Hollywood και επιστρέφει στις εποχές Warriors “We Believe”.  O Gordon βγαίνει Defensive Player of the Year με 4 3pt ανά game.O Aminu δε βγαίνει Rookie of the Year απλά επειδή βγαίνει ο Griffin.Oι Clippers μπαίνουν playoff,περνάνε και τον 1ο γύρο και αποκλείονται στο 2ο γύρο από τη Utah με 4-1 (τι; περιμένατε κάτι παραπάνω;).

Όσο η ομάδα είναι στην ίδια πόλη με τους Lakers το ταβάνι της θα είναι η είσοδος στα playoff με πρόωρο αποκλεισμό.Το roster είναι αρκετά καλό,ο Baron στα καλά του είναι elite PG,o Gordon είναι πολύ καλός σουτέρ και καλός defender,o Griffin όλα δείχνουν πως είναι ανερχόμενο αστέρι και ο Κaman έχει εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους centers στο ΝΒΑ.Μην ξεχνάμε όμως ότι η Δύση είναι πιο ανταγωνιστική από την Ανατολή.

  • Ο απαισιόδοξος: 😦

Ο Baron παίρνει κι άλλα κιλά,ζητάει trade και η ομάδα shuts him down. Ο Foye σουτάρει από παντού με 13% fg και o Del Negro του αρχίζει back-to-back DNPs. Έτσι βασικός PG αναλαμβάνει ο Bledsoe,o αναπληρωματικός του Wall στο Kentucky.O Aminu είναι ένα κατσίκι που απλά πηδάει και τρέχει και αποδεικνύεται super bust. O Griffin είναι ένας νέος Oden με απανωτούς μακροχρόνιους τραυματισμούς. Η ομάδα είναι τραγική και αφοσιώνεται στο tanking για να πάρει ψηλό pick στο επόμενο draft.

  • Κλειδί:

O Griffin,εάν επιβεβαιώσει τις προσδοκίες ότι είναι ένας PF super αθλητικός που ελάχιστοι μπορούν να τον αντιμετωπίσουν και κτήνος στα rebounds και στη physical defense.Και βέβαια εάν ο τραυματισμός του ήταν απλά μια άτυχη στιγμή και δεν είναι επιρρεπής στα injuries.Κλειδί είναι και αν ο Baron ξαναγίνει ο super PG που ήταν…(όσο είναι στους Clippers δε νομίζω).

Πάντως η season άρχισε σε καλό κλίμα…Love is in the air…

  • Πρόβλεψη: 36-46
7 Σχόλια leave one →
  1. John Cena permalink
    6 Οκτωβρίου, 2010 22:42

    Aυτο το 36-46 ηταν ενα σοκ…

    Νομιζω οτι φετος ειναι εφικτο το 50% κ η συμμετοχη στα πλει οφ…

    Στα γκαρντ εισαι καλα με Μπαρρον,Γκορντον κατα κυριο λογο αλλα κ Foye…

    Ενα θεματακι υπαρχει σχετικα με το τρειαρι που ισως αποδειχθει μαυρη τρυπα της ομαδας καθως καλος μεν ο Γκομεζ,καλα λογια ακουγονται για τον Αμινου αλλα χρειαζεται να αποδειξει πραγματα…

    Στη γραμμη ψηλων ειμαστε μια χαρα ειδικα αν ο Μπλεικ ειναι υγιης σε ολη την χρονια…Με Κειμαν κ τον καταπληκτικο αμυντηκο Τζορνταν δεν εχουμε να ζηλεψουμε τιποτα απο ομαδες που στοχευουν στον τιτλο.

    Το ερωτημα ειναι μπορει ο Ντελνεγκρο να εμπνευσει αυτους τους παικτες κ να τους ανεβασει επιπεδο?Εδω νομιζω υπαρχει ενα θεματακι..

    Εκτιμηση μου οτι η ομαδα θα ειναι στην 6αδα της Δυσης…

  2. Kio32 permalink
    7 Οκτωβρίου, 2010 14:37

    Καλό preview. Δεδομένο ότι γράφτηκε από τον ασχετοMOULA δηλαδή και δεν είχα τρελές απαιτήσεις…

  3. CoachZ permalink
    7 Οκτωβρίου, 2010 15:56

    @John Cena Τι καλά πράγματα ακούγονται ακριβώς για τον Αμινού; Επειδή ακόμα και ο Bledsoe με ψήνει περισσότερο πως μπορεί να γίνει παίκτης. 3αρι δεν είναι επειδή δεν έχει σουτ, μην μιλήσουμε για χειρισμό, 4αρι δεν είναι γιατί δεν έχει δύναμη, μην πούμε για κινήσεις με πλάτη ή δύναμη.

    Julian Write σου λέει κάτι; έτσι ακριβώς…ακόμα 1 άμπαλο κατσίκι που προσπαθεί να γίνει μπασκετμπολίστας εάν μάθει να σουτάρει, να προστάρει, να να να να…

  4. Ο Λύκος της Στέππας permalink
    7 Οκτωβρίου, 2010 20:53

    Συγγνώμη αλλά δεν άντεξα να μην το ποστάρω εδώ αυτό, και ειδικά για τον τρόπο που το καλόπαιδο γελάει όταν ο βίρτσουαλ Eμ Tζέι ταπώνει το Σακ.

  5. Ο Λύκος της Στέππας permalink
    8 Οκτωβρίου, 2010 03:34

    Αν και μετά το ψεσινό πάθημα των Λέικερς (ναι, ξέρω, ορθογραφικό λάθος) άλλοι μάλλον γελάνε, και τα γέλια γράφονται με χότα: je, je, je. Θα μου πεις, ακόμα είναι προετοιμασία, ο άλλος αναρρώνει, κ.λπ., αλλά. . .

  6. nick3012 permalink
    8 Οκτωβρίου, 2010 18:55

    Εμας κυριε γενικε δεν μας αρεσει να μας τσιγκλας.χα χα

    τεσπα κορυφαιο post(το <> και ειδικα το <> τα εσπασαν).

    δν εχουν ασχημη ομαδα οι Clips και αν γινουν αυτα που αναφερεις στο κλειδι σιγουρα μπορουν να μπουν playoffs.

    • 8 Οκτωβρίου, 2010 19:15

      Χτες έδειξαν λίγο τα δόντια τους στο φιλικό εναντίον των Kings 😦

      Το post για τους Clips δεν είναι δικό μου πάντως αλλά του συναδέρφου MOULA.

Σχολιάστε